Donem suport a la vaga del País Basc

Publicat el 28/01/2021

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya vol mostrar la seva solidaritat i recolzament als companys i companyes del País Basc per la jornada de vaga convocada avui, 28 de gener de 2021.

Nosaltres amb el missatge #estemfartes i ells amb el seu #ezdunahi, hem volgut dir PROU.

Perquè aviat farà un any que patim una pandèmia que ha evidenciat les vergonyes del sistema sanitari públic.

Fa massa temps que patim retallades en el nostre sou, pèrdua de poder adquisitiu, major càrrega i pressió assistencial, nul reconeixement professional per part de l'administració, impossibilitat de desenvolupament ni avanç professional dins les nostres institucions, pèrdua de drets socials, impossibilitat de conciliació de la nostra vida personal amb la laboral... Les professionals de la salut estem esgotades i seguim tirant endavant un sistema ineficient que segueix aprofitant-se de la bona voluntat de totes les treballadores.

Aquesta precarització del sector ha portat a un dèficit crònic de professionals que s'aguditzat amb la pandèmia, fins al punt de posar en risc l'assistència. Tenim la primària col·lapsada, espais tancats, quiròfan sense funcionar, però en cavi tindrem més espais construïts, però la pregunta que ens fem és ¿qui treballarà en ells?

Com ja vam anunciar al passat comunicat, estem convençuts que és el moment que les treballadores de la sanitat tornem a alçar la veu i transformem el sistema de salut en un sistema de titularitat, gestió i provisió públiques amb les mateixes condicions laborals amb un estatut marc únic per a tots i totes les treballadores.

Us anunciem que ,seguint el camí dels nostres companyes i companys bascs, estem treballant per una vaga al març ,aprofitant l'aniversari de l'inici de la pandèmia de la COVID-19.

Hem creat un canal de Telegram amb el que donarem informació puntual de les diferents accions que tenim programades. https://t.me/estemfartes